Laura Alblas hmvvdv

Wie zoog Het magische verhaal van de Verteller uit haar duim?

Wacht. Wie zegt dat dit verhaal verzonnen is? Maar stel dat dit zo is, dan komt dit allemaal voor mijn rekening...

Ik ben Laura Alblas en ik schrijf al sinds ik geleerd heb hoe ik een pen moet vasthouden. Verhalen borrelen in mij op en moeten op papier worden gezet. De kans is dan ook groot, dat je mij ergens in een hoekje ziet zitten met mijn schrijfgerei. 

Het is bovendien geen toeval dat in Het magische verhaal van de Verteller een belangrijke rol is weggelegd voor (de muziek van) The Beatles. Hun muziek heeft van zichzelf al iets magisch en hoe The Beatles de wereld beïnvloed hebben, is ongeëvenaard. Dat vraagt gewoon om nieuwe verhalen! En oja, dat ik een enorme Beatlesfan ben, speelt natuurlijk ook wel een beetje mee...

Niet dat ik nu alleen maar met de muziek van The Beatles op de achtergrond dromerig in de verte zit te staren, broedend op nieuwe verhalen. Er moet namelijk ook gewerkt worden. Want, om een bekend gezegde maar even naar mijn situatie om te buigen:

"Writing novels is all right, Laura, but you'll never earn your living by it." 

(Bonuspunten voor wie mij het origineel weet te noemen!) 

Goed, ik doe dus ook wel eens iets anders dan verhalen schrijven. Of eigenlijk ook weer niet, want ik ben freelance tekstschrijver. Heerlijk om toch nog met het schrijven mijn brood te kunnen verdienen! En zodra ik genoeg geld bij elkaar heb geschraapt, pak ik vriendin Bregje en zoon Merijn in en gaan we op reis. Want reizen, dat is heel soms nog wel leuker dan schrijven...

Wil je meer weten?

Stuur mij een e-mail
en/of
volg mij op Twitter.